Het oxaalzuur in spinazie is verantwoordelijk zijn bovendien voor een ander effect: wanneer consumeren spinazie gebeuren in onze mondholte tot een reactie tussen de oxaalzuur en calcium mineraal van onze tanden.

Daarom bezit een in sommige gevallen de sensatie, de groene spinazie produceren saai tanden. Dit harige gevoel verdwijnt op eigen na een korte tijd.

Ongeacht u minimaal de helft een hr moet rondhangen na het eten van groene spinazie te kammen van je tanden, om zeker niet verwonden de reeds bedreigde tandglazuur.

 

Kunt u het eten van ongekookte spinazie?

In tegenstelling tot de gemeenschappelijke overtuiging is rauwe spinazie veilig. Je kuntDaarom bezit een in sommige gevallen de sensatie, de groene spinazie produceren saai tanden. Dit harige gevoel verdwijnt op eigen na een korte tijd. gewoon rauwe groene spinazie consumeren. Toch groene gewoon de jeugdige lente of zomerseizoen spinazie geschikt voor verse consumptie, als voorbeeld, in gemengde greens of groene smoothies. Dit bevat vrij beetje van oxaalzuur. De lange om eventueel wegspatten herfst of winter spinazie gegeten consequent bereid.

Gekookte groene spinazie heeft een hoger gebruik van de waardevolle werkzame bestanddelen op – kopen toch ten opzichte van rauwe groene spinazie, dit was grondig klaargestoomd, bijvoorbeeld gestoomde of zelfs geblancheerd.

 

Nitraat in spinazie.

Vanwege haar hoge nitraatgehalte, is spinazie eigenlijk genoemd naar sommige negatieve gevolgen. Een algemene waarschuwing van groene spinazie is toch zeker niet nodig, als geverifieerd door Federaal Instituut voor gevaar analyse.

Het simpele feit is: de teelt van groene spinazie in op de juiste wijze verrijkte dirts de plant dit in nitraat duurt.

De oorspronkelijk goedaardige nitraat tot nitriet vervolgens kan eventueel in tot nitrosaminen worden gewijzigd in het lichaamssysteem of zelfs in de behandeling van Zo, nitraat-rijke maaltijden, bijvoorbeeld, de bloedstroom verkeer vanaf maag mucosa te verminderen en verbeteren van de bloeddruk.spinazie. Van het materiaal dat eigenlijk dat dacht is kan het leiden tot kanker in routine inname.

Dit heeft eigenlijk gezegd dat geen noodzaak om het afzien meer spinazie sinds die komen omhoog in alle nitrosaminen, bij de mens totnogtoe niet aangetoond kan worden. En als zo typisch de giftige stof Bovendien maakt vermeld hier het bedrag: de dagelijkse consumptie van een bepaald volume van nitraat wordt beschouwd als ongevaarlijk. Sommige studies adviseren zelfs een gunstig effect van nitrieten en nitraten. Zo, nitraat-rijke maaltijden, bijvoorbeeld, de bloedstroom verkeer vanaf maag mucosa te verminderen en verbeteren van de bloeddruk.

 

Niettemin, is de algemene suggestie dat volwassenen niet meer dan eenmaal per week moeten eten groene spinazie.

Dit geldt speciaal voor mensen met een slechte aanvoer van jodium, omdat nitraat de absorptie, alsmede vervoer van jodium voor de schildklier remt.

Suggestie: Het nitraat-niveau lager is dan in verse groene spinazie in bevroren spinazie, berijpte groene spinazie heeft eigenlijk zijn geblancheerd snel na de oogst. Het kan ook daadwerkelijk aan te raden om organische groene spinazie (de grootste groene spinazie van zomerseizoen) diverse andere meststoffen worden gebruikt in het kweken van natuurlijke als goed als het nitraat-bedrag is daarom eigenlijk laag.

De beoordeling van de risico’s van wellness verschijnt verschillende samen met spinazie in baby’s en ook peuters: nitriet kan gevaarlijk zijn voor baby, gezien het feit dat het materiaal kan invloed hebben op het vervoer van zuurstof in het bloed (Methemoglobinemia), die zou kunnen leiden tot ernstig tekort aan lucht (cyanose) binnen dit ouder groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *